Excite

Cricket-speler overlijdt na bizar ongeluk

  • © Getty Images
De 25-jarige Australische cricket-speler Phillip Hughes is dinsdagmiddag overleden als gevolg van een bizar ongeluk. Hij kreeg een stuiterende cricketbal tegen zijn hoofd en raakte in coma. Uiteindelijk overleed hij na twee dagen.

Toen Hughes - die deze week nog 26 zou worden - dinsdag een spelletje cricket speelde, kreeg hij een bal tegen zijn achterhoofd. Hughes klapte direct in elkaar en werd overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij een spoedoperatie onderging. Vervolgens werd hij kunstmatig in coma gebracht. Nog geen 48 uur daarna kwam het bericht dat Hughes overleden was.

Volgens de artsen bizarre samenloop van omstandigheden, waarbij de slagader die van zijn nek tot zijn hersenen liep bekneld was geraakt. Hierdoor was een grote bloeding in de hersenen was ontstaan. Dit komt zelden voor; in totaal zijn er nog maar 100 meldingen van geweest.

Werper Sean Abbott, die de bal gooide, was aanwezig in het ziekenhuis toen Hughes overleed. Hij werd na het overlijden van Hughes getroost door verschillende vrienden en collega's.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021