Excite

Cubaan rolt sigaar van 70 meter

Cubanen zijn trotse mensen. Trots op hun cultuur, trots op hun culinaire traditie en vooral trots op hun sigaren. Logisch ook dat ze met de sigaren een plaatsje in het Guinness Book of World Records proberen te verwerven. En dat moet wel lukken met een sigaar van 70 meter lang.

Sigarenmaker José 'Cueto' Castelar begon maandag met het rollen van de enorme sigaar in de Cubaanse hoofdstad Havana. De 67-jarige Castelar denkt het gevaarte aan het eind van de week af te hebben. Mocht het hem inderdaad lukken, dan verbetert hij daarmee zijn eigen record van 43 meter. Dat record heeft Castelar al sinds 2009 in handen. De immense rookwaar moet volgende week te zien zijn op een toerismebeurs die wordt gehouden in Havana.

Castelar is een gevestigde naam in de wereld van de sigaren. Zijn klantenkring bestaat onder ander uit prinsen en rijke zakenlieden. Volgens een woordvoerder vindt de bejaarde Cubaan dat het record koste wat het kost in handen moet blijven van de Cubanen.

En dat is eigenlijk wel waar. De handgemaakte sigaren afkomstig van Cuba worden beschouwd als de beste ter wereld. Ze vormen het belangrijkste exportproduct van het verder straatarme communistische eilandstaatje.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Mike_Flemming

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019