Excite

Dagboeken Amy Winehouse op straat

Een pijnlijke vergissing! De dagboeken van Amy Winehouse lagen deze week op straat. De zangeres had de schrijfsels, met daarin gedachten en songteksten die ze opschreef lang voordat ze enorme successen behaalde met Rehab, per abuis bij het vuilnis gezet in een straat in Noord Londen, zo schrijft het Britse dagblad The Sun.

Volgens de krant dateren de dagboeken van een jaar voordat Winehouse haar eerste platencontract in de wacht sleepte. In een van de notitieboeken schreef de destijds 17-jarige artiest over de doelen in haar leven. Zo wilde ze een flat kopen in Londen en lid worden van de sportschool.

Winehouse beschrijft ook onzekerheden die ze heeft over haar lichaam, en onthult haar persoonlijke en intieme fantasieën. Ze noteerde dat ze haar gebit wilde laten veranderden, en dat ze wilde ‘leven zoals de seksbom die ik eigenlijk ben’. Over een jongen, Felix, schrijft Winehouse dat ze hem graag wil laten weten dat ze gevoelens voor hem heeft, maar dat er ‘teveel seksuele spanning tussen hen is’.

De schrijfsels bevatten verder songteksten die ze jaren geleden schreef, afgewisseld met aantekeningen van Engelse literatuurlessen. In de liedjes rept ze onder andere over alcohol, waardoor het bijna lijkt alsof ze haar latere problemen voorspelde.

Een woordvoerder van de zangeres heeft laten weten dat de dagboeken per ongeluk bij het vuilnis zijn beland, en dat Winehouse probeert om ze terug te krijgen.

Afbeelding: Flickr, gebruiker IVO GARCEV

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020