Excite

Dak of dood voor 1500 knaagdieren

Een dak of dood: 1500 knaagdieren uit het Papegaaienpark Veldhoven hebben in de komende dagen weinig andere keuzemogelijkheden. Het park zoekt een nieuw onderdak voor 1500 hamsters en andere kleine knaagdieren die in het park waren geplaatst nadat ze gered waren van een dierenhandelaar die hen verwaarloosde. Als de diertjes echter niet voor dinsdagavond een nieuw onderkomen hebben, worden ze dood gemaakt.

De 1500 overgebleven dieren vormen nog maar een kwart van het totale aantal dieren dat gered werd van de dierenhandelaar. Hij had in totaal zo’n 6.000 kleine knaagdieren. Veel dieren moesten echter al eerder gedood worden, omdat ze uitzonderlijk agressief of ernstig ziek waren. De gezonde overblijvers, zo’n 1500 diertjes, wacht echter ook een gewisse dood als ze dinsdagavond nog geen nieuw plekje hebben gevonden, zo meldt het Papegaaienpark. De dieren zullen dan gebruikt worden als voer voor roofvogels, slangen en andere dieren in dierenparken.

Om dit te voorkomen, hebben diverse knaagdierliefhebbers al acties op touw gezet om zoveel mogelijk diertjes te redden. Diverse opvanghuizen, waaronder Knaagdieropvang het Knagertje in Den Haag, hebben zich al bereid getoond wat diertjes onder hun dak te nemen. In Het Knagertje kunnen veertig hamsters of andere dieren terecht. Voor de overige dieren wordt nog steeds naarstig naar onderdak gezocht. Wie ruimte heeft, kan zich – uiteraard voor dinsdagavond – melden.

Afbeelding: Flickr account jpockele

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020