Excite

Dana International opnieuw naar Songfestival

Dana International, artiestennaam van de Israëlische Sharon Cohen, deed dertien jaar geleden ook al mee aan het Eurovisiesongfestival. Ze won het liedjesfestijn toen met het nummer Diva, dat in bijna heel Europa een grote hit werd. Na vijf jaar geen albums gemaakt te hebben, kwam ze in 2007 met haar comeback. En nu werkt ze dus ook aan haar comeback op het Songfestival.

In februari maakte Dana International bekend dat ze nog eens graag deel zou nemen aan het Songfestival. Speciaal daarvoor schreef ze het liedje Ding Dong en daarmee gaat ze opnieuw een gooi doen naar een nummer één hit. Voor het zover is, zal ze echter eerst nog de halve finale van het Songfestival door moeten komen. Samen met de 3Js voor Nederland staat ze in de tweede halve finale op 12 mei.

De titel van het Hebreeuws-Engelse liedje doet denken aan het nummer Ding-a-dong waarmee de Nederlandse groep Teach-in in 1975 het Songfestival won. Of Dana International met haar Ding Dong ook hoog zal scoren, zal op 14 mei in Düsseldorf blijken, mits ze natuurlijk de halve finale haalt. Ben je al nieuwsgierig naar de inzending van Dana International, dan kun je hier een voorproefje krijgen.

De 3Js zal voor Nederland meedoen aan de tweede halve finale van het Songfestival. Het nummer Je vecht nooit alleen, dat op het Nationale Songfestival uitgekozen werd, zal vertaald worden naar het Engels.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Daniel Kruczynski

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018