Excite

Dance Parade ondanks protest groot feest

De Dance Parade is inmiddels een begrip in Rotterdam. Karren vol DJ's, schone dames en knappe dansers rijden door de stad, gevolgd door een hossende menigte. Elk jaar weer trekt het grote openluchtevenement een half miljoen mensen naar Rotterdam, die willen dansen op de beat en na afloop her en der nog een terrasje pakken. Maar sinds de incidenten rond het Bevrijdingsfestival bij de Erasmusbrug wordt er strenger gekeken naar de beveiliging van grote evenementen. Daarom wijkt de Dance Parade dit jaar af van de traditionele route door de binnenstad.

Niet iedereen is daar blij mee. De alternatieve route stuit op veel weerstand, vooral van de grote discotheken. Deze discotheken rijden dan ook niet mee dit jaar. Bekende namen als de Hollywood Music Hall hebben gezegd niet mee te doen met de Dance Parade uit protest. Dat is met name protest op de route, die niet meer door de nauwe straatjes van het centrum kan. Het evenement is simpelweg te groot en te succesvol geworden, volgens de organisatie. De nauwe straatjes van de binnenstad zijn te gevaarlijk geworden, omdat hulpdiensten dan ook niet meer goed kunnen werken.

Hoewel de meeste clubs dus niet meer meedoen met de Dance Parade zelf, zijn er meer dan een handvol afterparties in diezelfde clubs. Maar dat vindt de organisatie niet erg. Iedereen mag van hen meeprofiteren met het succes van de Dance Parade. Dat geldt trouwens voor de hele stad Rotterdam. Ze rekenden zelf even voor: een half miljoen mensen geeft tijdens het evenement gemiddeld zo'n 15 euro per auto. Een flinke opbrengst voor de stad dus!

Afbeelding: Flickr, unstablelandscape

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020