Excite

Daniel Radcliffe schudt Harry Potter-imago af

Daniel Radcliffe staat in Amerika niet langer alleen bekend als Harry Potter. Onlangs maakte hij zijn musicaldebuut op de planken van Broadway; het beroemdste en meest prestigieuze podium ter wereld. In het Al Hirschfeld theater schitterde de Engelsman in How to Succeed in Business Without Really Trying.

In het stuk speelt Daniel Radcliffe de rol van J. Pierrepont Finch, die aan aan de hand van een aantal stappen probeert op te klimmen van glazenwasser naar directeur van een bedrijf. De Harry Potter-acteur speelde de sterren van de hemel en kreeg niets dan lovende kritieken van de recensenten.

Niet dat het de eerste keer is dat Daniel Radcliffe op de planken staat. In tegendeel. In 2007 speelde de acteur in het stuk Equus. Hiermee veroverde hij eerst West End in Londen en ging hij in 2008 naar Broadway. Onbekend was hij er dus niet, maar een musicalrol had Radcliffe nog nooit vertolkt in New York.

Live acteren op het podium brengt natuurlijk een andere spanning met zich mee dan het maken van een film. Toch voelt de 21-jarige Radcliffe zich er thuis: "Vreemd genoeg ben ik op het podium veel minder zelfbewust. Bij het opnemen van een film heb je tussen de takes door tijd om aan jezelf te twijfelen. In het theater moet je het podium op en gewoon gaan," zei hij tegen de Evening Standard.

Afbeelding: Flickr, gebruiker ursulakm

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020