Excite

Danny Froger wil carrière als zanger

Danny Froger heeft zijn baan in de vetsmelterij van zijn stiefbroer en stiefzus opgezegd om zich volledig te richten op zijn muziekcarrière. Binnenkort hoopt hij aan de slag te kunnen als fulltime artiest. Eerst doet Danny Froger nog mee aan de dansshow Strickly Come Dancing, waarvoor hij deze week begint met trainen. In het najaar verschijnt het eerste album van Froger.

Niet meeliften op succes

De appel valt dus niet ver van de boom bij de familie Froger. René Froger staat al ruim dertig jaar op de Nederlandse podia en boekte recentelijk grote successen als onderdeel van de Toppers. Danny wil niet meeliften op het succes van zijn vader. “Ik wil het op mijn eigen manier doen. Er zullen toch mensen roepen: ‘Daar heb je die zoon van Froger. Die moet ook zo nodig.’ Mijn vader en ik hebben er vooraf goed over gesproken. Hij laat me nu mijn gang gaan, biedt geen hulp met al z’n contacten. Als ik onderuit ga, mag ik mezelf weer oprapen.”

Tijd is rijp

Lange tijd wilde Danny Froger niet aan een carrière in de muziek beginnen vanwege zijn bekende vader. Maar nu is de tijd rijp. “Juist omdat m'n vader al zingt, leek het me niets. Eén bekende artiest in de familie is voldoende, vond ik. Maar, bedacht ik me een jaar of twee terug: het is toch achterlijk te ontkennen dat ik simpelweg ontzettend graag zing? Het zou zonde zijn daar niets mee te doen. Zeker als mensen me nog leuk vinden klinken ook.”

Harder

In het Algemeen Dagblad vertelt Danny dat hij al een beetje ervaring heeft als zanger. In 2004 stond hij met zijn vader op het podium in een volle Amsterdam Arena. Inmiddels heeft de jonge Froger twee singles uitgebracht, waarvan de tweede ‘Harder’ sinds deze week in de top- 40 staat.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019