Excite

Darth Vader overvalt een bank in New York City

Als je een bank gaat overvallen, wil je niet herkent worden. Je kunt natuurlijk een panty over je hoofd trekken, maar dat is niet heel effectief. Ook een bivakmuts is niet heel erg origineel. Een bankovervaller in New York City had een beter idee. Op klaarlichte dag overviel hij een bank met een Darth Vader helm op zijn hoofd. Hij maakte het karakter van de slechterik uit Star Wars af met een cape en een legerbroek.

Uiteraard dacht iedereen dat het in eerste instantie om een grap ging. Logisch, als iemand met een Darth Vader helm een bank binnenloopt. Sommige klanten maakten dan ook grappen met de bankovervaller. Toen hij een pistool trok en de klanten dwong op de grond te gaan liggen, zag men in dat het helemaal geen geintje was. Darth Vader ontsnapte met een niet geopenbaarde hoeveelheid geld in een tas. Hij ging er op een motor vandoor. Op zich viel hij wel op, met zijn Star Wars helm, dus zouden er veel ooggetuigen moeten zijn.

Afgelopen vrijdag was de overvaller nog steeds op vrije voet. Blijkbaar is het best mogelijk om een bank te overvallen in New York, overdag, in een Darth Vader helm, zonder dat iemand je weet aan te wijzen. Is ook een gave natuurlijk. En ironisch om daar een helm voor te gebruiken van een slechterik uit een bekende film. Iedereen kent Darth Vader. Uiteraard maken de New Yorkers er zelf vooral veel grappen over.

De foto's

Overigens is het de laatste tijd schering en inslag met vreemde overvallen. Vorige week nog werd een bank overvallen in Manhattan door een man met een bos bloemen. In de bos bloemen was een kaartje verstopt waarop stond dat de receptioniste geld moest overhandigen. Ook dat is natuurlijk heel creatief. We zijn dan ook benieuwd wat er volgende week voor originele overval gepland staat in New York.

Afbeelding: Telegraph.co.uk

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020