Excite

Datum laatste Harry Potter film bekendgemaakt

De datum voor de allerlaatste Harry Potter film is vandaag vrijgegeven: 15 juli 2011. De achtste film over de wereldberoemde tovenaarsleerling, Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 is de langverwachte verfilming van het tweede deel van het laatste boek in de reeks. De 608 pagina's konden onmogelijk in één film geperst worden. Warner Brothers, de producent van alle succesvolle Harry Potter-films, had eerder al de datum voor het eerste deel laten weten: 19 november 2010.

De filmset die pas nog door de dochters van Obama bezocht werd, was ruim een week gesloten vorige maand naar aanleiding van het onderzoek over het ongeluk van stuntman David Holmes. Hij had tijdens een vliegstunt zwaar rugletsel opgelopen. Daardoor was in augustus vorig jaar besloten dat de verschijning in de cinema zeker acht maanden uitgesteld zou worden. Ook werd de staking van de scenarioschrijvers vorig jaar als een reden aangehaald voor de vertraging.

De bedoeling is dat dit laatste deel een even groot succes wordt als het eerste vijf films die 4,5 miljard dollar opbrachten. Dat is nog meer dan James Bond of Star Wars. De cast zal grotendeels hetzelfde zijn: Daniel Radcliffe, Rupert Grint en Emma Watson zullen ook in de aangekondigde vervolgfilms meespelen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020