Excite

David Bowie (69) overleden

  • © Getty Images
De Britse zanger David Bowie is zondag op 69-jarige leeftijd overleden. Het icoon leed al 18 maanden aan kanker, maar had dat niet aan de buitenwereld bekend gemaakt. Via zijn website werd maandag bekend gemaakt dat hij overleden was. Zijn zoon gaf op Twitter aan dat hij enige tijd offline zou gaan en dat het nieuws spijtig genoeg waar was.

Afgelopen vrijdag vierde Bowie nog zijn 69e verjaardag. De zanger zou anderhalf jaar geleden te horen hebben gekregen dat hij kanker had. Dit nieuws werd alleen in zijn naaste omgeving gedeeld en aan hen werd gevraagd om de privacy van de familie hierin te respecteren. Afgelopen vrijdag bracht hij ook een nieuw album uit, Blackstar. Dit album werd door de internationale pers heel enthousiast ontvangen.

David Bowie werd beroemd dankzij Ziggy Stardust, Space Oddity, Heroes en natuurlijk Under Pressure, een duet met Queen. In Nederland wist Bowie vijf keer op de eerste plek terecht te komen. Hij ging al sinds 2004 niet meer op tournee. In dat jaar onderging hij ook een hartoperatie vanwege een geblokkeerde slagader.

In het Groninger Museum wordt op dit moment - tot en met 13 maart - een overzichtstentoonstelling getoond van David Bowie. Sinds het nieuws van het overlijden van de zanger loopt het storm met de kaartverkoop. Het museum denkt nog na over een manier om nog extra stil te staan bij het overlijden van Bowie. Er zou dan een soort tribute toegevoegd kunnen worden. De tentoonstelling begon twee jaar geleden in Londen en kwam via andere wereldsteden in Groningen terecht. Dat zou de laatste stop zijn.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021