Excite

David Bowie krijgt eigen musical

Zanger David Bowie heeft zijn toestemming gegeven voor een musical met zijn nummers. De futuristische musicalvoorstelling moet Heroes: the Musical gaan heten. Nu Bowie zijn toestemming heeft gegeven, zal de musical alleen nummers van Bowie ten gehore brengen.

Toestemming van Bowie is opvallend

En dit is zeker opvallend te noemen. Bowie geeft namelijk bijna nooit toestemming aan derden om zijn liedjes te gebruiken. De schrijver van de musical, Deep Singh, was dan ook zeer in zijn nopjes over het goede nieuws. "We konden niet geloven dat hij instemde met ons plan," vertelt Singh aan de Britse krant guardian.co.uk, "Er werd ons verteld dat de kans erg klein was en dat hij al vaker dergelijke voorstellen had gekregen."

Futuristische musical

Singhs musical moet zich gaan afspelen in de toekomst. Een staaltje futuristisch toneel dus. Singh denkt dat David Bowie om die reden zijn toestemming heeft gegeven; het laat zien dat zijn nummers tijdloos zijn. "We wilden niet dat Bowie denkt dat het een ode aan hem wordt. En blijkbaar heeft dat geholpen."

Bowie is niet de eerste die zijn muziek leent aan een musical. Abba en Queen gingen hem al voor en deze waren een groot succes. Of Heroes: the Musical dat ook gaat worden, valt te bezien vanaf maart 2012 wanneer de musical in première gaat in Londen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019