Excite

David Hasselhoff wil meedoen aan Nationaal Songfestival

David Hasselhoff wil meedoen aan het Nationaal Songfestival, zo schrijft het Algemeen Dagblad vrijdag. De 59-jarige acteur wil uitkomen voor Nederland en zal wellicht een duet insturen met een Nederlandse zangeres. De Ierse componist, Niall Mooney, zou momenteel op zoek zijn naar een geschikte duetpartner voor Hasselhoff.

Hasselhoff, vooral bekend om zijn rollen als Michael Knight in Knight Rider en strandwacht Mitch Buchannon in Baywatch, heeft er gedurende de jaren ook een muzikale carrière op na gehouden. Zo bracht hij verschillende albums uit, waaronder Looking for Freedom in 1989. De titelsong en cd waren een enorme hit in Duitsland en slechts een bescheiden succes in Nederland.

Deze week werd ook bekend dat de TROS de hulp van John de Mol heeft ingeschakeld om Nederland weer hoger te laten scoren op het Eurovisie Songfestival. De twee zullen samen het Nationaal Songfestival organiseren. "Ik ben geen messias, maar zie het als een uitdaging om Nederland verder te brengen," aldus De Mol in het AD.

Nederland kent door de jaren heen wisselende successen op het Eurovisie Songfestival met als een van de dieptepunten het afgelopen jaar waarbij de 3J’s tijdens hun deelname enkel de laatste plek bereikten.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020