Excite

David Tennant wordt waarschijnlijk Bilbo Baggins

De trilogie van The Lord of the Rings was wellicht de meest succesvolle sage ooit verschenen op het witte doek. De omzwervingen van Frodo en de strijd tussen goed en kwaad boeide miljoenen mensen. Qua omzet en bezoekersaantallen werden veel records gebroken. Van regisseur Peter Jackson wordt verwacht dat hij met The Hobbit dat kunststukje evenaart. The Hobbit speelt zich af als proloog van The Lord of the Rings. In The Hobbit wordt verteld hoe de hobbit Bilbo Baggins de draak Smaug verslaat en de oorlog van de Vijf Landen meemaakt.

Het geruchtencircuit draait inmiddels op volle toeren rond de film The Hobbit. Acteurs die worden genoemd voor de hoofdrol zijn Daniel Radcliffe, van Harry Potter faam, en James McAvoy. Maar als grootste kanshebber wordt David Tennant genoemd. Hij speelt de hoofdrol in de succesvolle Engelse serie Dr. Who en zou tijdens Comic Con, een grote science fiction en fantasy beurs in San Diego, samen met Peter Jackson aankondigen dat hij de rol van the kleine en dappere Hobbit op zich gaat nemen.

De tovenaars Gandalf en Saruman zullen voor The Hobbit terug keren. Dezelfde acteurs zullen deze rollen vervullen. Dat betekent dat Sir Ian McKellen weer in de huid van Gandalf zal kruipen. Christopher Lee heeft toegezegd Saruman opnieuw een gezicht te geven. Tijdens het verhaal van de The Hobbit verandert Saruman van de tovenaar met de meeste aanzien in een slechterik. Een zeer interessante rol dus voor de ervaren acteur.

Afbeelding: Flickr.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020