Excite

De Echo: Gestoord of geniaal?

We hebben eigenlijk een beetje medelijden met mobiele telefoon-ontwikkelaars. Het zal niet eenvoudig zijn om steeds nieuwe ontwerpen voor telefoons te moeten bedenken terwijl ze, door de noodzaak om de krant te halen en een goede reputatie te houden, wel moeten blijven proberen.

Hetgeen leidt tot een aantal bizarre ontwerpen... zoals deze, van het Japanse merk Kyocera. De Echo is op het eerste oog gewoon een Android touch-screen telefoon zoals alle anderen. Als je het toestel echter opent, komt er geen toetsenbord, maar een tweede touchscreen tevoorschijn.

Op basis van de eerste indruk zijn de meningen in de gsm-wereld verdeeld. Velen vragen zich af, of de ongewone eigenschap van het toestel het werk van een gek of een genie is. Recensent Engadget noemt de Echo 'een van de meest intrigerende Android-toestellen die we ooit hebben gezien', terwijl Gizmodo het 'belachelijk slecht' vindt.

Wij gokken er op dat voor gebruikers die behoefte hebben aan meer ruimte op hun scherm, de Echo een goed idee zou zijn. Maar als je die behoefte niet hebt, kun je waarschijnlijk de extra ruimte niet genoeg waarderen dat het de afwezigheid van een toetsenbord compenseert. Bovendien is de telefoon lang niet zo dun is als we tegenwoordig van toestellen gewend zijn.

Hoe dan ook, voor ons zal het weinig uitmaken - de Echo komt uit op het Amerikaanse CDMA-netwerk van Sprint, en kan nooit aangepast worden voor netwerken in Europa. Wij zeggen: Boe! In Europa zouden we ook recht moeten hebben op de vreemde toestellen die er soms ontwikkeld worden, zodat we ook eens iets ongewoons hebben om mee te spelen...

Afbeelding: http://digitaledge.excite.co.uk/bonkers-or-brilliant-N16118.html

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020