Excite

De Mol is bekend

Gisteren was de laatste aflevering van het negende seizoen van Wie is de Mol. Kandidaat Jon van Eerd was dit jaar de Mol. Viviënne van den Assem ging er vandoor met de pot, waarin ruim 22.000 euro zat en Anniek Pfeifer was de verliezer uit de finale.

Dit jaar was er het vernieuwende aspect dat de Mol in het spel zelf werd gekozen door oude moldeelnemers. Voor de Mol was het dus ook een vreemde wending, want in plaats van een strijd aan te gaan, zou hij de boel moeten verzieken. En dat heeft Mol Jon van Eerd prima gedaan. In veel opdrachten heeft hij dingen zo gedaan, dat er minder geld in de pot kwam.

Zo heeft hij bijvoorbeeld tweehonderd euro uit de pot laten verdwijnen tijdens een rit in de trein. Daarnaast liet hij Anniek, die toch al erg bang was, extra zacht rijden tijdens een opdracht in auto’s en trok hij af en toe aan de handrem. Ook heeft hij veel gebruik gemaakt van de chaos die er al was, of juist extra veel chaos gecreëerd door verwarrend over te komen.

Natuurlijk zaten er ook enkele hints in het programma voor de kijkers. Zo heeft Jon van Eerd gedurende het hele spel anagrammen genoemd die zinnen als ‘Van Eerd de mol’ vormen. Ook heeft hij tijdens de test de website www.mol.nu gevormd, waar een foto van hem staat. En op een gegeven moment riep hij hard ‘Ik wist het, ik wist het’. Er was zelfs een moment waarop hij letterlijk zegt (op de vraag van één van de kandidaten): ‘Ja, ik ben de Mol.’

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019