Excite

De Mol sleept Geer & Goor voor de rechter

De zangers en relnichten Gerard Joling en Gordon zouden graag een film willen maken naar voorbeeld van hun populaire programma ‘Over de Vloer’. Zelf hebben ze er ontzettend veel zin in, maar producent John de Mol ziet het minder zitten. Hij zegt de rechten op het format te hebben en neemt gerechtelijke stappen tegen het duo.

Geer en Goor waren van 2005 tot 2007 met het programma te zien op de inmiddels ter ziele gegane zender Talpa. Volgens een woordvoerder van De Mol is er geen overleg geweest over de filmplannen. ‘We verwachten dat, als de filmproducent iets met John's format wil doen, deze bij ons aanklopt", lichtte een woordvoerder van De Mol toe in het AD.

Geer en Goor zelf zijn zeker niet bang voor de maatregelen die De Mol heeft aangekondigd. ‘John de Mol heeft er natuurlijk geen patent op dat Gordon en Joling grappig met elkaar omgaan. Dat zou wel erg ver gaan,’ laat het duo bij monde van een woordvoerder weten.

Global Star Media, het bedrijf dat de film wil gaan maken, is evenmin bang. Volgens de directeur gaat de film helemaal niet op de serie lijken. ‘Natuurlijk: Gordon, Gerard Joling en humor vormen belangrijke ingrediënten, maar daarmee houdt de gelijkenis met de serie op.’

Afbeelding: Flickr, gebruiker thms.nl

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018