Excite

De Stig blijkt meervoudige persoonlijkheidsstoornis te hebben

De helft van de identiteit van de Stig is bekend. Het wereldberoemde karakter uit de serie Top Gear van de BBC blijkt namelijk over een meervoudige persoonlijkheidsstoornis te beschikken. De Stig is namelijk een team van vier coureurs, waarvan twee inmiddels bekend zijn.

Ben Collins en Julian Bailey

Ben Collins werd al eerder beschuldigd van het zijn van de Stig. Dat werd stellig ontkend. Top Gear maakt er namelijk een sport van om de identiteit van de witte coureur geheim te houden, zodat vele fans er een sport van maken om er achter te komen. Enkele seizoenen geleden onthulde Perry McCarthy dat hij de toen nog zwarte Stig was, waarmee hij zichzelf onmiddellijk uit de serie zette. Niet zo vreemd dat Collins hardnekkig de geruchten bleef ontkennen.

De tweede chauffeur die zich regelmatig verkleedde als de Stig blijkt Julian Bailey te zijn. De 47-jarige coureur nam ooit deel aan de Formule 1, maar schnabbelt nu dus blijkbaar bij als mysterieuze televisieracer. Samen met Collins en twee andere coureurs vormt hij Team Stig.

Een deel van het mysterie blijft

De identiteit van de andere twee houdt Top Gear uiteraard zo lang mogelijk geheim. Het succesvolle autoprogramma houdt zich graag aan tradities. Of Collins en Bailey nog gevraagd gaan worden om de witte helm te dragen blijft onbekend. Als Top Gear zich echt aan haar tradities houdt, worden de twee snelle mannen stilletjes geëlimineerd uit het BBC-programma.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020