Excite

De Verbouwing van Saskia Noort verfilmd

Saskia Noort ziet opnieuw één van haar boeken verfilmd worden. Na Terug naar de Kust en De Eetclub zal ook De Verbouwing op het witte doek te zien zijn. Will Koopman gaat de film regisseren. Eerder nam Koopman de regie van Gooische Vrouwen al op zich. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Tjitske Reidinga en Peter Blok.

Goede recensies

De Verbouwing gaat over een succesvol plastische chirurg, Mathilda, die aan het begin van een glansrijke carrière lijkt te staan. Maar op privégebied gaat het een stuk minder met Mathilda, in de film gespeeld door Tjitske Reidinga. Haar huwelijk staat op springen en de verbouwing van haar huis dreigt uit te lopen op een regelrechte ramp. Als ze zich ook nog inlaat met een oude vriend wordt de situatie onhoudbaar.

Saskia Noort bracht het boek De Verbouwing al in februari 2009 uit. Dat werd uitstekend ontvangen. Zo schreef het Algemeen Dagblad dat De Verbouwing zich kon meten met het beste dat buitenlandse auteurs in Nederland op de markt brachten. De krant waardeerde het boek dan ook met het maximum van vijf sterren. Hoewel niet alle dagbladen zo onverdeeld positief waren, hield Noort waarschijnlijk een aardige grijpstuiver over aan het boek: meer dan 300.000 exemplaren gingen over de toonbank.

Altijd succesvol

Het eerder verfilmde Terug naar de Kust was in 2009 in de bioscoop te zien. In de film speelden onder andere Linda de Mol, Huub Stapel en Daan Schuurmans. Hoewel de cast van De Verbouwing op het eerste gezicht misschien minder aanspreekt, zullen de bioscopen waarschijnlijk weer aardig vollopen. Het lijkt alsof Saskia Noort overal waar ze komt succes oogst, of het nou op papier of op het witte doek is.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019