Excite

Deelnemers Dragons Den kregen kat in de zak

Heb jij er ooit van gedroomd bij het programma Dragon’s Den op te treden, jouw volstrekt unieke idee aan een koor van gejuich te presenteren en voor 10% aandeel in je bedrijf 500 triljoen euro mee naar huis te nemen? Ja? Lees dan even verder, wellicht bedenk je je nog.

Nog altijd zonder het gewenste succes en rijkdom, hebben een aantal voormalige Den-deelnemers aangevoerd dat de beloofde investering eigenlijk een lening was die ze moesten terugbetalen met hoge rente, en dat de deskundige hulp die hen beloofd was nooit gekomen is.

Dragon’s Den is een realityserie, in ons land door RTL7 uitgezonden, waarin mensen hun idee kunnen voordragen aan vijf miljonairs. Als een miljonair hier iets in ziet, zorgt deze ervoor dat het idee werkelijkheid wordt. De ideeën lopen zeer uiteen, van babyproduct tot uniek concept voor een kapsalon.

Teleurgestelde zakenman David Lees vertelt de krant The Daily Mail: ‘De ‘dragons’ Duncan en Theo waren zeer vriendelijk. De eerste bijeenkomst die we hadden was zeer positief, en daarna zijn we nog diverse malen bij elkaar gekomen. Buiten het zicht van de camera's, zijn het normale zakenlieden, niets op aan te merken. Toen mijn boekhouder echter het papierwerk doornam, zag hij dat 125.000 pond van het geld een lening betrof, met rente. Dragon’s Den was een grote, gratis advertentie. Ik was onder de indruk dat ze het toegezegde geld in contanten aan zouden bieden direct na de show, en dat is dus echt niet zo.'

Collega-ondernemer Sharon Wright voelt zich ook in de steek gelaten door de Dragons. Zij is naar een rechter gestapt en klaagt miljonair James Caan aan wegens laster; na het besef dat de 'investering' eigenlijk een lening was, kreeg ze een zenuwinzinking.

Afbeelding:http://www.excite.co.uk/

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020