Excite

Def Rhymz opgepakt voor waslijst aan feiten

Rapper Def Rhymz is door de politie opgepakt. De artiest, die eigenlijk Dennis Bouman heet, wordt ervan verdacht veelvuldig zonder kaartje in het openbaar vervoer te hebben gereisd. Verder zou de 41-jarige Rotterdammer nog 21 dagen in de cel moeten doorbrengen.

De politie was al een tijdje opzoek naar Def Rhymz. Niet alleen moest hij nog 21 dagen zitten, ook had hij een openstaande boete van maar liefst 3.525 euro. Bovendien moest de politie hem nog enkele gerechtelijk stukken uitreiken. De tijdens de hoogtijdagen van zijn carrière al extravagante rapper werd heel toepasselijk gevonden in een kroeg in het Limburgse dorp Panningen.

De iets oudere liefhebbers van het genre kennen Def Rhymz nog van hits als 'Doekoe' en 'Schudden'. Ook nam hij samen met Postmen een cover op van het nummer 'De Bom' van Doe Maar. De Surinamer maakte halverwege de jaren tachtig al zijn opwachting in de hiphop scene en behoort daarmee tot de eerste generatie Nederlandse rappers. Hij ontving tijdens zijn loopbaan twee TMF-awards.

Na de millenniumwisseling raakte de carrière van Def Rhymz in het slop. In 2001 en 2002 bracht hij nog twee albums uit, maar nog geen drie jaar later werd de Rotterdammer failliet verklaard. In 2008 probeerde hij samen met DJ Kicken een comeback te maken maar ook dat nummer sloeg bij het grote publiek nauwelijks aan. En nu wacht hem dus de cel.

Afbeelding: Youtube

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018