Excite

Definitieve details begrafenis Michael Jackson eindelijk bekend

Geen Neverland en ook geen grote vrieskist; Michael Jackson zal begraven worden op begraafplaats Forest Lawn Glendale. In een marmeren mausoleum om precies te zijn. Ook de dag van de begrafenis is bekend: morgen.

Sinds de dood van de King of Pop werd er al gespeculeerd over zijn uiteindelijke rustplaats. Broer Jermaine wilde zijn broer graag op Neverland begraven, maar kreeg de rest van de familie niet mee. Ook gingen er geruchten dat het lichaam van de popster bewaard zou worden in een grote vrieskist. Ook dat zal niet gebeuren. Morgen zal zijn lichaam namelijk in besloten kring begraven worden in een mausoleum dat hij deelt met grootheden als Jean Harlow en Clark Gable.

Forest Lawn Glendale werd in 1912 door Hubert Eaton omgetoverd in een gewilde begraafplaats. Hij wist mensen ervan te overtuigen dat zij hun graf vast moesten kopen voordat ze dood gingen. Toen dat een succes bleek, voerde hij nog een aantal belangrijke veranderingen door. Zo werden er geen grafstenen meer gebruikt en noemde hij zijn begraafplaats een park. Bovendien zorgde hij voor prachtige kunst, mausoleums, gras, bomen, bloemen en kapelletjes die gebruikt konden worden voor bruiloften. Inmiddels zijn er 10 Forrest Lawn ‘Memorial Parks’. Glendale behoort tot de grootste drie en heeft maar liefst 150 mensen in dienst. De begrafenis van Michael Jackson zal enkel bijgewoond kunnen worden door een selecte groep mensen.

Afbeelding: Flickr account Eneas

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018