Excite

Degradatie Roda JC uit Eredivisie

  • Foto ©
  • Getty Images

Met de degradatie van Roda JC uit de Eredivisie is de laatste Limburgse club uit het hoogste niveau van de Nederlandse voetbalcompetitie vertrokken. Roda JC won de laatste wedstrijd tegen de Go Ahead Eagles, maar aan die drie punten alleen hadden de Limburgers niet voldoende. Concurrent voor de degradatie NEC pakte namelijk bij hun bezoek aan Ajax een punt. Dat gelijkspel was voldoende om Roda JC nipt voor te blijven als hekkensluiter van de Eredivisie van dit jaar.

Even positief

Roda JC ging voortvarend van start, omdat NEC in Amsterdam al binnen tien minuten op achterstand kwam door een klungelige eigen goal van Jeffrey Leiwakabessy. Dat stemde de gemoederen positief in Deventer, zeker toen Roda JC iets later zelf de score opende: Davy de Beule scoorde in de zestiende minuut de openingstreffer. Deze bleek tevens de winnende goal in een wat later zou blijken knotsgek duel.

NEC scoort gelijkmaker

Na de goal lieten de Limburgers zich terugzakken en nam Go Ahead Eagles steeds meer het initiatief. Doelman Kurto hield knap zijn doel schoon, na pogingen van onder anderen Falkenburg, Sjoerd Overgoor en Marnix Kolder. Lang leken de Limburgers door hun zeer effectieve doelman nog vast te houden aan hun laatste plaats in de Eredivisie ten koste van NEC. Maar in de laatste minuten was het dan toch raak in Amsterdam. Vlak voor tijd maakte NEC de gelijkmaker voor een 2-2 remise. Voldoende om volgend jaar in de hoogste klasse mee te kunnen doen.

Tranen

Na de goal in Amsterdam vloeiden de tranen rijkelijk op de gasttribunes in Deventer. Roda JC zal volgend jaar geen Eredivisie-voetbal meer spelen. Na een onafgebroken periode van 41 jaar doet de club uit Kerkrade voor het eerst niet meer mee op het hoogste niveau. De kans is zelfs groot dat Limburg het volgend jaar moet doen met de strijd in de eerste divisie. Alleen VVV Venlo maakt via de play offs nog kans op promotie.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021