Excite

Degradatiekandidaat Feyenoord lijkt compleet verdwaald

In het begin was het voor alle mensen die niet warm werden van Feyenoord genieten. De club uit Rotterdam Zuid kende een slechte periode. Maar inmiddels is de slechte periode een traditie geworden en krijgen zelfs de grootste Feyenoord-haters een klein beetje medelijden. Feyenoord is een zwalkend schip. Dat is nooit een prettig gezicht, maar in een havenstad vol hardwerkende arbeiders ziet deze voetbalvariant van de Titanic er helemaal ironisch uit.

Schandalig lage plek voor traditionele topper

De traditionele top drie van de Nederlandse eredivisie heeft dit jaar een sabbatical, lijkt het wel. Ajax hoeft zich nog net niet te schamen, PSV kan wellicht nog aanklampen, maar met Feyenoord gaat het absoluut niet goed. De trots van Rotterdam staat momenteel op de twaalfde plek, ingeklemd tussen Heracles Almelo en stadsgenoot Sparta. Voorzichtig praat iedereen behalve de Feyenoorders zelf over degradatievoetbal, natuurlijk schandalig voor de traditionele titelkandidaat.

Geen snelle oplossingen

Oplossingen lijken er dit seizoen niet meer te komen. Verbeek is weggestuurd dankzij de spelersgroep, Mario Been had net op tijd een verlenging getekend bij NEC en het mooiste doelpunt van het jaar werd afgelopen seizoen gescoord in een verlieswedstrijd tegen SC Heerenveen. Frank Rijkaard neemt de telefoon niet eens op als Feyenoord belt, dus blijft volledig onbekende Vlemmings voorlopig de hoofdcoach. Er lijkt sprake van een verloren seizoen, hoewel winst in de bekercompetitie tegen Heerenveen vanavond de onvoorwaardelijke steun van de fans wellicht weer enigszins beloont. Voorlopig lijkt Feyenoord echter flink verdwaald in de eredivisie.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020