Excite

Demonstratie tegen vliegtaks

Er waren vanmiddag demonstraties bij het gebouw van de Tweede Kamer tegen de vliegtaks. Personeel van KLM, Martinair, Schiphol en Transavia kwamen bij elkaar om te demonstreren.

Volgens een woordvoerder van KLM gaat het om een ondernemingsraad van de betrokken bedrijven. Er wordt een opkomst verwacht van zo’n honderd mensen. De bazen Jos Nijhuis van Schiphol en Peter Hartman van KLM steunen de demonstraties van hun medewerkers.

Sinds 1 juli vorig jaar is de vliegtaks ingevoerd. De vertrekkende passagiers moeten een bedrag van 11,25 euro betalen voor vluchten tot 2500 kilometer. En op lange afstanden is dit bedrag zelfs 45 euro. Door deze hoge vliegtaks, zijn er minder reizigers en kiezen veel reizigers voor een vlucht vanuit België of Duitsland. De vliegsector in Nederland heeft hierdoor flink wat te leiden.

Dinsdag zei staatssecretaris Jan Kees de Jager dat de Kamer niet van plan is om de taks af te schaffen, maar dat een aanpassing wel tot de mogelijkheden hoorde. Verkeersminister Camiel Eurlings had het vorige week namelijk al over de afschaffing van de vliegtaks. Volgens Minister Bos (financiën) is zoiets onwaarschijnlijk, omdat de vliegtaks al is opgenomen in het regeerakkoord.

De demonstraties vanmiddag zijn bedoeld om de Tweede Kamer bewust te maken van de problemen die de hoge vliegtaks bezorgen. De demonstranten hopen dat de Tweede Kamer zal inzien dat het op deze manier niet werkt.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020