Excite

Den Bosch opgeschrikt door bommelding

Rond acht uur vanmorgen werd het treinverkeer van en naar Den Bosch volledig stilgelegd vanwege een bommelding. Reizigers in de intercity van Roosendaal naar Zwolle troffen in hun trein een verwarde man aan die riep dat er een bom in de trein lag. Het station en appartementen en kantoorpanden in de omgeving zijn inmiddels ontruimd.

De man werd vanmorgen vroeg ontdekt. Hij zat in een coupé en vroeg daar om een sigaret. Toen hij even wegliep en daarna weer terug kwam, riep hij ‘God is groot en ik heb een bom bij me’. Vervolgens vertelde hij dat hij tegen Bin Laden was en dat niemand geloofde dat hij een bom had. De man had een lange witte jurk aan en maakte allerlei toespelingen op de aanslag op het World Trade Center. Hoewel de man niets bij zich leek te hebben, nam de politie het zekere voor het onzekere en werd hij snel afgevoerd door veiligheidsmedewerkers en overgedragen aan de politie.

Op dit moment is het nog niet duidelijk of er ook daadwerkelijk explosieven in de trein of op het station zijn aangetroffen. Een woordvoerster van de NS gaf vanmorgen om 9 uur al aan dat er in de trein wél een explosief was gevonden, maar volgens de politie is dit niet het geval. Er wordt in ieder geval nog druk gezocht, onder andere met de hulp van een speciale hond van de luchtmacht. De politie heeft de man aangehouden, maar wilde nog niet melden waarvoor hij is ingerekend.

Afbeelding: youtube

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021