Excite

Denemarken wint Eurovisie Songfestival

Het Eurovisie Songfestival 2013 is gewonnen door Denemarken met het nummer ‘Only Teardrops’. De Deense inzending Emmelie de Forest stond al weken als favoriet bovenaan de lijstjes van kenners en bookmakers. Het is de derde keer dat Denemarken wint. Anouk en haar ‘Birds’ eindigen als negende in het uiteindelijke resultaat.

Emmelie de Forest

Denemarken kreeg in totaal 281 punten van de 39 stemmende landen. De puntentelling kwam tot stand door stemmen van televoters en een publieksjury. Zangeres Emmelie de Forest noemde haar winst overweldigend. “Toen ik gewonnen had kreeg ik gewoon een black-out,” vertelt de Deense zangeres in Malmö. “Ik was heel erg nerveus na mijn winst, maar gelukkig heeft mijn team op me ingepraat en is het allemaal goed gekomen.”

Anouk negende

Anouk eindigde voor Nederland op de negende plek. De zangeres trad als dertiende op in de finale van de liedjeswedstrijd en zette een vlekkeloze vertolking neer van haar liedje. De laatste keer dan Nederland überhaupt een finaleplaats wist te behalen was in 2004. Vooraf was er hoop op een plaats in de top tien en dat doel is behaald. De zangeres is dan ook trots op haar negende plek. “Ze is heel blij met hoe alles is gelopen,” laat een woordvoerder van de omroep TROS weten.

Zangeressen

Meer zangeressen deden het dit jaar goed. Afgezien van de nummer 2 werd de hele top vijf ingenomen door zingende dames. De Oekraïense Zlata Ognevich staat met ‘Gravity’ op nummer 3, de Noorse Margaret Berger met ‘I Feed You My Love’ op nummer 4 en de Russische Dina Garipova met ‘What If’ op nummer 5.

Tegenvallers

Zoals ieder jaar waren er ook tegenvallers. Ierland presteerde het slechtst. Het liedje ‘Only Love Survives’ van Ryan Dolan kreeg slechts drie punten. Ook Spanje, Finland, Frankrijk, Litouwen en Estland kregen weinig punten. De populaire Duitse act Cascada eindigde op de 21e plek en de Britse Bonnie Tyler kwam niet hoger dan een negentiende positie. De spraakmakende Roemeense zanger eindigde op plaats 13.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021