Excite

Derde rechtzaak voor The Hangover II

The Hangover II zit opnieuw op de schopstoel. De film van regisseur Todd Phillips is namelijk voor de derde keer het middelpunt van een rechtszaak. Dit maal zegt Michael Alan Rubin dat de film is gebaseerd op een door hem geschreven scenario, dat ook nog een autobiografisch zou zijn.

Mislukte huwelijksreis naar Thailand

Eerder mocht de producent van The Hangover II, Warner Bros., zich al melden bij de rechter naar aanleiding van een klacht over een tatoeage, die wel heel sterk leek op de tatoeage die de oud-bokser Mike Tyson heeft. Daarna maakte ook een stuntman de gang naar de rechtszaal, omdat hij tijdens de opnames flinke hoofdwonden zou hebben opgelopen. Michael Alan Rubin zorgt dus voor rechtszaak nummer drie.

Volgens Rubin is er sprake van plagiaat. Zelf zou hij namelijk een script geschreven hebben gebaseerd op zijn tweede huwelijk in Azië, dat volledig in het honderd liep. FilmTotaal.nl weet dat Rubin in 2007 trouwde met een Japanse vrouw, waarna de twee op huwelijksreis gingen naar Thailand. Al snel kregen ze ruzie over zijn financiële situatie, waarna zijn kersverse echtgenote weigerde het bed met hem te delen. Hij zou het script aan het Writers Guild of America hebben gestuurd.

Een sterke zaak?

En plots was daar The Hangover II, die wel verdacht veel leek op zijn eigen leven, zo redeneert Rubin. Hij klaagt Warner Bros. dan ook aan voor een aantal zaken die met inbreuk op copyright te maken hebben. Wel wordt er getwijfeld aan de kansen van Rubin. Hij heeft er namelijk voor gekozen zichzelf te vertegenwoordigen in de rechtszaal, in plaats van een advocaat in de arm te nemen. Dit zou erop duiden dat hij geen sterke zaak heeft.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019