Excite

Derde Tomb Raider-film in aantocht

Er komt hoogstwaarschijnlijk een derde Tomb Raider-film. De wereldberoemde gamebabe Lara Croft zal haar kunsten in 2013 weer op het witte doek mogen vertonen. Producent Graham King, bekend van onder andere Blood Diamond en The Departed, heeft namelijk de rechten gekocht en wil de film over twee jaar uitbrengen.

In de eerste twee delen speelt Angelie Jolie de hoofdrol en groeide Lara Croft uit van gamebabe tot de een van de meest sexy actieheldinnen ooit. Toch zal de vrouw van Brad Pitt die rol in de nieuwe film niet gaan vertolken. Graham King liet namelijk al weten dat hij een 'jonge en dynamische' Lara Croft wil laten zien.

De eerste twee films, die werden uitgebracht in 2001 en 2003, brachten wereldwijd maar liefst 308 miljoen euro in het laatje. Graham King heeft de dollartekens inmiddels in zijn ogen en is niet van plan het bij één Tomb Raider-film van zijn hand te laten. Wie de scripts gaat schrijven en de films gaat regisseren is nog niet bekend.

Tomb Raider begon in 1996 als computerspel en heeft bijgedragen aan het succes van de eerste PlayStation. Al snel verschenen er stripboeken, romans, films en pretpark-attracties van de game. Lara Croft staat zelfs in het Guinness Book of Records als meest succesvolle videogame heldin. Wie weet wordt ze ook nog het meest succesvolle filmpersonage ooit.

Afbeelding: Flickr, gebruiker IvanTortuga

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021