Excite

Dieren in de politiek

Dieren staan erom bekend minder intelligent te zijn dan mensen. Toch kan een kat in Amerika prima in de jury bij een rechtszaak zitten en is een kat als psycholoog ook niet al te ongeloofwaardig. Maar wist je dat er ook succesvolle dierlijke politici zijn geweest?

Het begon allemaal in het oude Romeinse rijk. Van keizer Caligula wordt gezegd dat hij spijkergek was. Zo zou hij bijvoorbeeld zijn paard Incitatus een plek in de Senaat hebben gegeven.

Ook in Amerika hebben ze iets met hoefdieren. In 1983 kozen de inwoners van het plekje Milton in de staat Washington de muilezel Boston Curtis als districtschef voor de Republikeinse partij. Niet expres overigens, want de burgemeester van het stadje had het dier ingeschreven om te laten zien hoe ineffectief de stemprocedure was.

In Brazilië kunnen ze er ook wat van. In Sao Paulo wist de neushoorn Cacacero het tot de gemeenteraad te schoppen. Inwoners van de grootste stad van Brazilië hadden uit protest tegen de corrupte politici op het diertje gestemd, dat in 1959 in de plaatselijke dierentuin woonde. Als het om proteststemmen gaat kunnen PVV-kiezers nog wel wat leren van de Brazilianen.

In het Amerikaanse stadje Rabbit Hash zijn ze hier overigens niet van onder de indruk. In dit gehucht wordt namelijk elk jaar een dier als burgemeester gekozen. Waarom ze het doen, weet niemand, maar ze hebben wel de grootste schik. De Bordercollie Lucy Lou bekleed op dit moment het ambt.

Meer vreemde politici zijn te vinden op de website Cracked.com.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Izzz

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020