Excite

Dierentuinen verrast door nieuwe geboortes: baby-giraffe en baby-walvis

Het Shedd Aquarium in Chicago en de Dublin Zoo werden verrast door nieuwe geboortes: een baby-walvis en een baby-giraffe zagen voor het eerst het daglicht.

In het Shedd Aquarium in Chicago werd een "klein" walvisje geboren. Dit was een behoorlijk spannende geboorte. Tijdens de geboorte werd namelijk eerst het hoofdje zichtbaar, wat heel erg zeldzaam is voor baby-walvissen. In de meeste gevallen wordt het walvisje juist andersom geboren en komt de staart eerst. Vanwege deze bijzondere omstandigheden werd het kalfje goed in de gaten te houden, maar alle lijkt goed te aan. Binnen een paar minuten na de geboorte zwom het diertje al met zijn moeder, Puji, mee. Voor Puji is dit jongetje het derde kindje.

In de Dublin Zoo konden de giraffeverzorgers rekenen op een vroegtijdig kerstcadeautje. Zij keken dan ook behoorlijk op toen twee weken geleden een kleine giraffe ter wereld kwam. Het girafje werd gisteren, tegelijk met de zes Afrikaanse jachthonden die twee maanden geleden geboren werden, aan het grote publiek voorgesteld.

Beide geboortes zijn erg bijzonder; een giraffegeboorte komt niet vaak voor en de Afrikaanse jachthonden behoren tot de meest bedreigde diersoorten ter wereld. De geboorte van deze zeven nieuwe dieren zijn dus een goed teken.

Hoe de nieuwe walvis, giraffe en jachthonden gaan heten is nog niet bekend. In veel dierentuinen wordt voor het bedenken van de naam vaak een wedstrijd voor uitgeschreven waar het publiek aan kan deelnemen. Of dat nu ook het geval zal zijn, is nog niet bekend gemaakt.

Afbeelding: Irish Independent

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020