Excite

Dieven gebruiken blote borsten als afleiding

De Franse politie is op zoek naar twee aantrekkelijke dievegges die een wel heel bijzonder wapen in de strijd gooien: ze laten hun blote borsten zien aan mannen die aan het pinnen zijn, zodat deze afgeleid raakt en de vrouwen zijn geld kunnen stelen.

Het gaat om twee vrouwen die ergens in de twintig zijn. Ze lieten hun ontblootte borsten precies zien op het moment dat de man zijn pincode intoetste. Terwijl hij naar de ene vrouw keek, trok de andere €300 van zijn rekening. Vervolgens renden ze allebei weg.

Gelukkig voor het slachtoffer werd het incident gefilmd via de camera in de geldautomaat. Het was echter niet mogelijk om de vrouw aan de hand van het beeldmateriaal te identificeren. Dit bleek uit een verklaring die werd afgelegd door een woordvoerder voor de politie.

De woordvoerder gaf bovendien belangrijke tips om dit soort incidenten in het vervolg te voorkomen. Zo is het aan te raden om je tijdens het pinnen vooral niet af te laten leiden. Ga gewoon door waar je mee bezig bent of klik snel op ‘afbreken’, want je weet nooit waar je mee geconfronteerd zult worden.

Tot nu toe is er één incident bekend waarbij deze tactiek werd toegepast. Mensen die hetzelfde hebben meegemaakt, worden gevraagd zich te melden bij de politie. Mogelijk is daar dan ook nog beeldmateriaal van te vinden, waarbij de dievegges wel zichtbaar in beeld zijn.

Afbeelding: Flickr account striatic

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020