Excite

Dikke jongens met showbiz-ambitie opgelet!

Als je enorm goed kan acteren, maar de omvang hebt van Donny uit de X-Factor, heb je het niet getroffen. Zoveel hoofdrollen zijn er niet weggelegd voor vetkleppen en dikzakjes. Maar nu is er toch een kans, die wil je niet laten lopen! Eyeworks gaat namelijk het oer-Hollandse verhaal van Dik Trom verfilmen. Een speelfilm over het leven van Dik Trom, daar is natuurlijk ook een dikke hoofdrolspeler voor nodig. Kortom, alle dikke jongetjes van Nederland met acteer-ambitie opgelet: Eyeworks is op zoek naar jou!

De productiemaatschappij heeft besloten om de auditie via een speciale website te laten verlopen. Iedere Nederlandse jongen tussen de 9 en 14 jaar met flink overgewicht mag zijn auditie insturen. Het is aan te bevelen dat je niet te veel 'issues' hebt met je overgewicht, want je komt namelijk in een grote Nederlandse speelfilm terecht met je bolle lichaam. De opnames zullen uiteraard deze zomer plaats vinden, want de film moet met kerst in de bioscoop te zien zijn. Dan gaan namelijk veel gezinnen naar de film en dat is precies de doelgroep waar Eyeworks op mikt.

Dik Trom is een karakter uit de vijf boeken van C. Joh. Kieviet. Hij schreef deze boeken begin vorige eeuw. Er is ook een zesde boek met Dik Trom, maar in dat deel, De Zoon van Dik Trom, speelt zoon Jan Trom de hoofdrol. Dit boek uit 1907 was tevens het laatste uit de serie. Dik Trom is een vet en ondeugend jongetje, wat voor Kieviet betekende dat hij moeite had om zijn eerste manuscript te slijten bij een uitgeverij. Het jongetje is afkomstig uit Hoofddorp, want daar was de schrijver ook geboren.

Afbeelding: Wikipedia.nl

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020