Excite

Dikste man ter wereld klaagt overheid aan

De 50-jarige Paul Mason daagt de Britse gezondheidszorg voor de rechter. Volgens de Brit, die vorig jaar van 440 kilo vermagerde tot 234, is de overheid verantwoordelijk voor zijn overgewicht. Hij zegt onvoldoende hulp te hebben gekregen om af te vallen.

Mason, een voormalige postbode uit Ipswich, verorberde maar liefst 20.00 calorieën per dag. Zo nam hij iedere avond drie familiemaaltijden van een fastfoodrestaurant. Ter vergelijking: een ‘normale’ man eet dagelijks zo’n 2500 calorieën. Ruim een jaar geleden kon hij door zijn zwaarlijvigheid zijn bed niet meer uit komen. Met een gewicht van 440 kilo was hij de dikste mens van de wereld.

Zijn huis was volledig aangepast op zijn omvang. Hij sliep op de benedenverdieping, in een bed dat extra verstevigd was. Als hij al naar buiten ging, deed hij dat in een speciale rolstoel. In 2002 moest de brandweer eraan te pas komen toen de Brit dringend naar het ziekenhuis moest: de voordeur was niet breed genoeg.

Vorig jaar moest Mason onder het mes, omdat zijn situatie levensbedreigend werd. Hij werd vervoerd met een speciale ambulance. De kosten: rond de 25.000 euro. Hoewel hij inmiddels behoorlijk wat kilo’s kwijt is, kan hij nog steeds niet lopen. Volgens Mason is dit alles de schuld van de NHS, de Britse gezondheidszorg.

‘Als ik bij de dokter klaagde over mijn gewicht, zei die: Minder eten en meer fietsen. Als ik aandrong, stuurde men mij naar een diëtiste, terwijl ik eigenlijk door een specialist in eetstoornissen hoorde te worden geholpen. Had de NHS mij eerder geholpen, dan had ik de gemeenschap niet zoveel geld gekost.'

Afbeelding: youtube

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020