Excite

Dior topontwerper John Galliano op non-actief gezet

John Galliano, de hoofdontwerper van Christian Dior, is op non-actief gezet nadat hij een vrouw een ‘Joodse hoer met lelijke wenkbrauwen’ zou hebben genoemd. Bovendien zou hij haar vriend met de dood bedreigd hebben. De topontwerper werd na dit incident gearresteerd.

Volgens de vrouw, de 35-jarige Geraldine Bloch, kwam de aanval van de ontwerper uit het niets en pakte hij haar bij haar haar beet, terwijl hij haar een ‘lelijke, smerige hoer’ met een ‘smerig Joods gezicht’ noemde. Ook zou hij hebben afgegeven op haar kledingstijl. Volgens Galliano was alles verkeerd aan haar, van haar ‘lelijke wenkbrauwen’ tot haar ‘goedkope hoge laarzen’. Nadat Galliano uitgetierd was, zou hij dezelfde pose hebben aangenomen die hij na een catwalkshow doet en hebben gezegd: ‘Ik ben de ontwerper John Galliano!’

De vermeende uitbarsting van Galliano – die overigens door hemzelf ontkend wordt – zou mogelijk geïnspireerd zijn door de flinke hoeveelheid alcohol die John gedronken had die avond. Hij zou ongeveer twee flessen wijn achterover hebben geslagen.

Ook de vriend van Bloch moest het ontgelden. Hij zou hem een Aziatische bastaard genoemd hebben en hebben gezegd dat hij dood moest. Galliano ontkent via zijn advocaat dat hij racistische opmerkingen heeft gemaakt en wil het koppel vervolgen voor smaad. Dior heeft in reactie daarop besloten om de ontwerper te schorsen en volgt daarmee haar eigen zero tolerance beleid met betrekking tot antisemitisme en racisme.

Afbeelding: Flickr account Michiel020

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020