Excite

Disney wil films voelbaar maken

Filmproducent Disney werkt aan een zeer bijzondere bioscoopstoel, waarmee het mogelijk wordt om films nog intenser te beleven. In deze zitjes worden speciale vibratiespoelen verwerkt. Daardoor kunnen bioscoopbezoekers de special effects in de film daadwerkelijk voelen.

Met deze nieuwe technologie kunnen filmmakers een griezelfilm in de jungle nog spannender maken, want met de nieuwe stoel van Disney ervaren bezoekers hetzelfde gevoel als de hoofdrolspeler. Bijvoorbeeld als een insect over zijn rug loopt of een grote slang over zijn voeten kruipt. Door een speciale afstelling van de vibratiespoelen kunnen bezoekers de bewegingen van deze dieren echt voelen.

De stoel gebruikt de nieuwste technologie om bepaalde special effects zo levensecht mogelijk te maken. In de stoel zitten twee vibrerende objecten steeds vlak naast elkaar, waardoor het voelt alsof één enkele vibratie van het ene punt naar het andere gaat. Zo kan je het bijvoorbeeld voelen als de hoofdrolspeler een duw krijgt of een granaat naast zich ziet inslaan. Iedere stoel heeft twaalf vibrerende spoelen en deze kunnen steeds verschillend worden ingezet.

De nieuwe stoel van Disney is met name een uitkomst voor noodlijdende bioscoopeigenaren, omdat mensen thuis niet dezelfde sensatie kunnen beleven. Zij kunnen dus niks downloaden en zullen zelf naar de bioscoop moeten gaan om dit nieuwste innovatieve snufje te beleven.

Afbeelding: Flickr, gebruiker m4tik

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020