Excite

District 9 zet nieuwe standaard voor sci-fi films

Eens in de zoveel tijd komt er een film uit die de kwaliteit van special effects, plot en boodschap op een heel ander niveau zet. District 9, de sci-fi actiethriller van Neill Blomkamp, is zo'n film. De film is zo goed, dat de trailers en teasers al maandenlang de filmliefhebbers in vervoering brengen. Zo goed zelfs, dat Lord of the Rings-regisseur Peter Jackson zijn naam onder de film zette als co-producer. Omdat hij fan is.

District 9 begint als een slimme sociale satire, waarbij een ruimteschip boven Johannesburg aliens op aarde zet. Deze aliens leven in de krottenwijken van de Zuid-Afrikaanse hoofdstad en worden, uiteraard, flink gediscrimineerd. Maar District 9 is genuanceerder. Blomkamp brengt perfect in beeld hoe er een hele economie ontstaat rond de aliens en hoe grote bedrijven en landen samenwerken om de aliens uit te buiten. Uiteraard gaat dat een keer fout, en als het fout gaat, verandert de sociale kritiek in keiharde actie.

Het is het moment dat de sci-fi films voor altijd anders zullen zijn. Wat een special effects weet Neill Blomkamp er in te verwerken. Wat een actie en ook wat een gruwelijke beelden! Met veel vaardigheid brengt Blomkamp in District 9 snelheid in de film en ontstaat er een conflict waarbij de kijker van de ene special effect in de andere valt. Zonder al te veel geloofwaardigheid te verliezen. Het maakt van District 9 de nieuwe standaard in de sci-fi en actiefilms. 8 oktober komt de film uit in Nederland.

Afbeelding: Behindthehype.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020