Excite

Divagedrag kan Beyoncé honderd miljoen dollar kosten

Zangeres Beyoncé Knowles staat er niet om bekend een vervelend karakter te hebben. Toch wordt ze door een gamefabrikant beticht van divagedrag en wordt ze gelijk maar aangeklaagd voor honderd miljoen dollar. Dat is geen kattenpis.

Volgens ontwikkelaar Gate Five had Beyoncé zich verbonden aan het spelletje Starpower: Beyoncé. Ze zou echter steeds meer geld hebben geëist. Tot overmaat van ramp trok de zangeres zich net voor kerst 2010 volledig terug uit het project.

En dat leidde ertoe dat ook de grootste financier van het project het niet meer zag zitten en eieren voor zijn geld koos. Volgens Gate Five heeft het divagedrag van Beyoncé gezorgd voor een verlies van zeven miljoen dollar. Daarnaast claimt het bedrijf een winst van honderd miljoen dollar te zijn misgelopen. En helemaal zuur was de timing van Beyoncé: meer dan zeventig mensen stonden net voor de kerstdagen op straat.

Volgens Gate Five-directeur Dareh Gregorian kwam de actie van Beyoncé als een totale verrassing. "Niemand zag deze schokkende en teleurstellende wending aankomen. We proberen nu weer verder te gaan."

Op het moment grossiert Beyoncé in opmerkelijke zakelijke beslissingen. Eerder werd vader Matthew Knowles ontslagen als manager van de zangeres. En dit terwijl Matthew als sinds het eind van de jaren negentig zorg draagt voor de carrière van de voormalig Destiny’s Child-zangeres.

Beyoncé heeft zelf nog niet gereageerd op de aanklacht.

Afbeelding: Flickr, gebruiker José Goulão

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018