Excite

Dochter Mateut betrapt met valse creditcard

Natalia Mateut, de dochter van de voormalige Roemeense spits Dorin Mateut, is in Amsterdam opgepakt met een valse creditcard. Ze gaf tienduizenden euro’s uit met de kaart. Haar vader zou ook betrokken zijn bij de fraude.

In Roemenië is Natalia ontzettend bekend; haar vader was de trots van Roemenië en zij stond in de Playboy en is regelmatig te vinden in de bladen. Daar zijn ze dan ook erg geschokt over de arrestatie van Natalia. Natalia werd afgelopen weekend samen met drie handlangers opgepakt, omdat ze in de Warmoesstraat aankopen deed met een nagemaakte creditcard.

Daarna kon de politie een kijkje nemen in de hotelkamer van Natalia en daar bleek niet alleen een enorme lading dure spullen aanwezig te zijn, maar ook vader Mateut zelf. Het vermoeden bestaat dan ook dat hij iets met de fraude te maken heeft.

Mateut steeg in de jaren 80 naar de top en werd in 1989 zelfs topscoorder van Europa. Hij speelde met het Roemeense elftal 56 wedstrijden en scoorde tien keer. Ook maakte hij deel uit van de selectie voor het wereldkampioenschap voetbal in 1990. Gedurende zijn carrière speelde hij vele honderden wedstrijden en scoorde hij om en nabij de 200 punten. Nadat hij stopte met voetballen, ging het snel achteruit met de Roemeen.

Afbeelding: Flickr account D. C. Alty

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018