Excite

Dode en gewonden bij treinongeluk Barendrecht

Nederland werd wakker met een treinramp. Bij Barendrecht zijn drie treinen betrokken geraakt bij een ernstig ongeluk. De machinist van een van de treinen kwam daarbij om het leven. Het gaat om twee goederentreinen en een passagierstrein. De machinist van de achterop komende goederentrein is aan zijn verwondingen overleden, vroeg in de middag.

Behalve de goederentreinen passeerde op het moment van het ongeluk ook de internationale trein van Amsterdam naar Brussel. De machinist van deze trein zag aan de vonkenregen voor hem dat er iets grondig mis ging. Daarom remde hij op tijd af. Toch zijn een onbekend aantal passagiers van de internationale trein lichtgewond geraakt. Ook een stoptrein die passeerde werd geraakt door rondvliegend puin.

Een van de goederentreinen is als een harmonica opgevouwen onder het viaduct, waar het ongeval plaats vond. De andere twee treinen zien er redelijk ongeschonden uit. Het zal nog wel duren voordat al het puin is opgeruimd. Door de snelheid van de treinen zijn er wagons omhoog tegen het viaduct aan geramd, die ook beschadigd raakte. Hoe het ongeluk heeft kunnen plaats vinden, is nog niet bekend.

Afbeelding: AD.nl

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018