Excite

Dode gevallen bij G20-bijeenkomst

Tijdens de betoging bij de G20-top is er een dode gevallen in Londen. De topbijeenkomst met de 20 belangrijkste economische machten ter wereld werd gisteravond gestart. De deelnemers van de G20 zijn op zoek naar een oplossing voor de economische crisis.

Volgens de politie stuikte het slachtoffer in elkaar vlakbij de Bank of England. De agenten wilden het slachtoffer verzorgen, maar werden bekogeld met flessen. De man werd nog wel naar het ziekenhuis gebracht, waar de artsen de dood vaststelden. Het zou om een natuurlijke doodsoorzaak zijn gegaan.

De betogingen tegen de G20-top verliepen redelijk vreedzaam. Toch liep het op enkele plekken vreselijk uit de hand. Er waren zo’n 3.000 tot 4.000 betogers die enkele banken viseerden. Ze probeerden de bank of England te bestormen en gooiden ramen in en bespoten de muren met slogans. Minstens één agent raakte gewond. Ook werden er ongeveer 90 mensen in voorlopige hechtenis genomen.

De G20 was voor veel Britten een reden om hun afkeer te laten blijken tegenover het kapitalisme. Er werden onderwerpen aangekaart zoals de oorlog in Irak en de opwarming van de aarde. Ook is de werkloosheid in Engeland flink gestegen en de bankiers worden hiervoor aansprakelijk gesteld.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020