Excite

Dode ‘Google-Street-view-meisje’ blijkt niet dood

Het meisje dat op Google Street View dood op straat leek te liggen, blijkt helemaal niet dood te zijn. De nu 10-jarige Azura Beebeejaun bleek een spelletje te spelen met een vriendje, toen ze door de Street View auto gefotografeerd werd.

Hierdoor leek het net of het meisje dood op straat lag. Het gevolg daarvan was dat veel buurtbewoners contact opnamen met Google om na te vragen of er geen sprake was van een ongeluk of misdrijf. Zij zochten namelijk hun eigen huis op via de website en zagen vervolgens het meisje liggen.

Inmiddels is er wat onderzoek verricht en bleek dat het meisje tijdens een speelpartij onderuit ging. Toen bedacht ze dat het wel leuk was om gewoon te blijven liggen en te doen of ze dood was. Net op dat moment kwam echter de auto van Google langs, waardoor haar onschuldige spelletje ineens groot nieuws werd.

Buurtbewoners vinden de zaak iets minder grappig en vragen zich vooral af waarom de zoekmachinegigant geen contact op heeft genomen met de politie. Volgens hen zou het toch op moeten vallen dat er een ‘dood’ meisje op straat ligt. Google zelf denkt daar anders over en geeft aan dat het juist de bedoeling is dat mensen zelf alarm slaan als ze iets bijzonders op de foto zien.

Afbeelding: Flickr account byrion

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021