Excite

Dode muis in brood

Een onbekende man uit België schrok zich woensdag een hoedje toen hij rustig een broodje wilde eten. Tot zijn grote verbazing trof hij een dode muis aan in zijn net gekochte brood, zo meldden diverse Belgische media deze week. Deze opzienbarende en onsmakelijke vondst heeft de gemoederen bij onze Bourgondische zuiderburen de laatste dagen flink beziggehouden.

De man vond de dode muis na een bezoek aan een bakkerij in de Diestsestraat in de Vlaamse stad Leuven. Zijn vriendin Carolien Groenen maakte een foto van de onsmakelijke ontdekking in het middageten en plaatste het kiekje direct op Twitter. Deze foto is terug te zien op haar Twitteraccount CarolienCBA. Het stel wilde nog verhaal gaan halen bij de bakkerij, maar deze was reeds gesloten.

Het is nog onduidelijk hoe de muis in het brood terecht is gekomen. Mogelijk is het kleine knaagdier tijdens het bereidingsproces in een machine gevallen en daarna in het beleg vermalen. De man laat het er in ieder geval niet bij zitten en heeft een klacht ingediend bij het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen. Dit orgaan zal zich over de zaak gaan buigen.

Muizen komen in bakkerijen af op de broodkruimels en de deegresten die tijdens het productieproces op de vloer en tussen de machines belanden. Bakkerijen worden daarom iedere dag grondig gereinigd, maar een ongeluk zit schijnbaar in een klein hoekje.

De man en zijn vriendin laten via Twitter weten dat zij inmiddels van de schrik zijn bekomen. Daarnaast meldt het Belgische koppel dat zij in de komende dagen informatie gaan inwinnen over de aanschaf van een broodmachine. Met zo'n apparaat kan iedereen thuis zelf zijn sneetjes brood maken. En wel op een veilige afstand van alle hongerige muizen in een Leuvense bakkerij.

Afbeelding: Flickr, gebruiker KCzarzasty

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020