Excite

Doden bij dubbele zelfmoordaanslag in Nigeria

  • © Getty Images
Er zijn naar verwachting minimaal 45 mensen omgekomen tijdens een dubbele zelfmoordaanslag in Maiduguri, in het noordoosten van Nigeria. Dit meldt persbureau AFP. Het zou gaan om een aanslag die gepleegd werd op een volle markt. Hoeveel slachtoffers er precies gevallen zijn is nog niet bekend.

Volgens ooggetuigen zou er eerst een aanslag zijn gepleegd door een vrouwelijke zelfmoordterrorist. Zij had explosieven op haar rug gebonden, die op zo'n manier verstopt waren dat het leek of ze een baby droeg. Toen de bom af ging en mensen naar de slachtoffers gingen om ze te helpen, ontplofte er een tweede bom.

De aanslag is vermoedelijk gepleegd door de islamitische groep Boko Haram. Zij hebben hem echter nog niet opgeëist en ook de Nigeriaanse autoriteiten hebben nog niet gereageerd. Boko Haram gebruikt vaker vrouwelijke zelfmoordterroristen. Inmiddels kwamen al duizenden mensen om door aanslagen die geïnitieerd zijn door deze groep.

Vorige week viel Boko Haram ook al drie dorpen aan. Daarbij kwamen zeker honderd mensen om het leven. Boko Haram wil het noorden van Nigeria veranderen in een strengislamitische, antiwesterse staat.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021