Excite

Doden en gewonden op cruiseschip Louis Majesty

Het leek wel een scene uit de rampenfilm Titanic of The Poseidon Adventure. Het cruiseschip Louis Majesty kreeg te maken met zeer zwaar weer op de Middellandse Zee. Reuzegolven teisterde het schip. Daarbij zijn zelfs twee mensen om het leven gekomen. Het gaat om een Duitser en een Italiaan. Het schip was onderweg van Barcelona naar Genua, toen het ter hoogte van Marseille in een zware storm terecht kwam. De golven sloegen met veel kracht over het voordek, waarbij ruiten sneuvelden. Hierbij vielen ook de doden. Zodra het kon, zette het schip koers naar de haven van Marseille.

Aan boord waren ook enkele Nederlanders. Alle 44 zijn met twee vliegtuigen terug gevlogen naar Nederland. 'Overal gewonde mensen, bloed, water dat door het restaurant en het trappenhuis instroomde. Ik kreeg al Titanic-visioenen', vertelde zij aan de Telegraaf. De Nederlanders hadden veel geluk, omdat zij net op een ander dek instructies kregen. Terwijl ze luisterden naar hoe ze in Genua het schip zouden verlaten, sloegen de reuzegolven de ruiten aan de voorzijde van het schip kapot. Het water stroomde naar binnen door het trappenhuis en het restaurant in. Overal lagen gewonden en sijpelde er bloed mee met het water.

De Louis Majesty is een viersterrenschip van 207 meter lang, 27 meter breed, weegt bijna 41.000 ton en heeft een capaciteit voor liefst 1.460 passagiers. Ze vaart onder de vlag van Louis Cruise Lines. Er werd aan boord in eerste instantie niet gemeld dat er ook doden waren gevallen, geven de Nederlanders aan. Uiteindelijk heeft de kapitein toch meegedeeld dat er mensen zijn omgekomen door de abnormaal grote golven. Mensen die vandaag naar de Louis Majesty zouden afreizen, wordt een alternatief aangeboden.

Bekijk de beelden op en rond het schip ten tijde van de storm:

Afbeelding: Flickr, Terry Wha

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019