Excite

Dolly Dot Ria Brieffies overleden

Na een ziektebed van bijna een jaar is Dolly Dot Ria Brieffies overleden. Vorig jaar waren de Dolly Dots nog in diverse theaters te zien met hun afscheidstoer. In november van hetzelfde jaar kreeg Brieffies te horen dat ze longkanker had. Maandagavond is ze op 52-jarige leeftijd overleden.

Ria Brieffies maakte vanaf het begin deel uit van de meidengroep, die in de jaren ’70 en ’80 razend populair was. Aan het einde van de jaren ’80 gingen de meiden uit elkaar, om zich bijna twintig jaar weer bij elkaar te voegen voor een ‘Goodbye For Now’-tour. Ook Brieffies deed mee aan deze optredens, die binnen no time waren uitverkocht.

Toen Brieffies na haar periode bij de Dolly Dots uit de showbizz stapte, startte ze met haar eigen voetverzorgingspraktijk in Noord-Holland, waar ze woonde. Deze praktijk heeft ze – ondanks de verschillende chemokuren in het VU Medisch Centrum in Amsterdam – nog tot juni van dit jaar gerund.

Deze meiden, Angela, Anita, Esther, Patty en Sjeel, hebben aangegeven dat ze diep geraakt zijn door het overlijden van Ria. Wel zijn ze dankbaar voor alle dingen die ze nog samen hebben kunnen doen en de tijd die ze nog samen hebben kunnen doorbrengen.

Ria Brieffies laat zoon Maikel, dochter Melissa en man Hans achter.

Afbeelding: RTL

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020