Excite

Donald Trump boycot David Letterman

Donald Trump schuift niet meer aan in de show van David Letterman. De vastgoedgigant is boos op de presentator, omdat die hem van racisme beschuldigde. Dit heeft vooral te maken met één van de speerpunten van Trump: de aanval op huidig president Obama.

Trump heeft zijn pijlen al even gericht op Obama en trekt onder meer diens Amerikaanse burgerschap in twijfel. Hij wil dat Obama zijn geboortecertificaat laat zien, om zo aan te tonen dat hij wel een echte Amerikaan is. Volgens de grondwet mogen alleen Amerikaanse staatsburgers het presidentschap aanvaarden.

Volgens Letterman heeft dit standpunt van Trump wel erg veel weg van racisme. De kans bestaat immers dat Trump hier niet zo’n punt van had gemaakt als Obama blank was geweest. In reactie op de uitlatingen van Letterman heeft Trump verklaard dat hij 18 mei niet meer in de show van Letterman zal verschijnen. Ook zegt hij dat hij echt geen racist is. Sterker nog, naar eigen zeggen is hij allesbehalve een racist.

Trump krijgt het de laatste tijd regelmatig zwaar te verduren. Hij heeft aangekondigd dat hij mogelijk de strijd aangaat met Obama om het presidentschap en kreeg daarom ook al Robert de Niro en Jerry Seinfeld over zich heen. Ook zij trokken zich de opmerkingen over Obama sterk aan.

Afbeelding: Flickr account Gage Skidmore

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020