Excite

Donald Trump niet de volgende president van Amerika

Donald Trump wordt niet de volgende president van Amerika. De puissant rijke zakenman met het opvallende kapsel heeft besloten zich niet officieel kandidaat te stellen. In april leek hij nog de gedoodverfde favoriet om het voor de Republikeinen op te nemen tegen Barack Obama.

Lange tijd nam Donald Trump die rol met verve op zich. Op elke mogelijke manier zat hij zittend president Obama in de weg. Zo drong de zakenman erop aan dat de geboorteakte van Barack Obama openbaar gemaakt zou worden, omdat hij niet geloofde dat de president op Amerikaans grondgebied geboren was. Trump was er zelfs trots op dat Obama uiteindelijk het tegendeel bewees. Had hij toch maar voor elkaar gekregen.

In april kon Trump dan ook op een kwart van de kiezers rekenen. Maar na een rampzalige toespraak in Las Vegas verdween die steun als sneeuw voor de zon. Hij liet een aantal keer het woord fuck vallen en dat is een doodzonde in Amerika. Hij kelderde in de peilingen en zag drie van zijn concurrenten hem voorbijgaan op de lijst.

En nu heeft Trump besloten zich niet meer kandidaat te stellen bij de verkiezingen in 2012. "Zakendoen is mijn grootste passie en ik ben er nog niet klaar voor de private sector te verlaten," weet De Telegraaf te melden. Dat klinkt als een smoesje, maar Trump maakt duidelijk dat het niet om de weggelopen kiezers gaat: "Ik ben er sterk van overtuigd dat ik de voorverkiezing en uiteindelijk ook de presidentsverkiezingen kan winnen als ik mee zou doen." Ja ja. Probeer het over vier jaar nog maar eens, Donald.

Afbeelding: Youtube

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021