Excite

Donaties Miss Universe vragen om onderzoek

Stefania Fernandez uit Venezuela won afgelopen nacht de Miss Universe-verkiezingen. Dat is de tweede opeenvolgende keer dat een Venezolaanse de felbegeerde titel wint. Reden voor een aantal landen om wantrouwend te worden en te vermoeden dat er politieke belangen in het spel zijn. Een groot deel van de overige Missen blijken ook stomverbaasd te zijn door de erg verrassende uitslag.

Ook de Nederlandse kandidate Avalon-Chanel Weyzig was geschokt. Ze wilde er om vanzelfsprekende redenen niet al te veel over zeggen, maar haalde wel het gedrag van de 18-jarige Stefania Fernandez aan gedurende de laatste week voor de uiteindelijke verkiezing als reden voor de verbazing. Ook zijn er hardnekkige geruchten over "schenkingen" vanuit een aantal Zuid-Amerikaanse landen die voor de organisatie van Miss Universe bestemd waren. Zo zou Venezuela een extra donatie van 186.000 dollar gedaan hebben. Ook Puerto Rico, waarvan de kandidate vijfde eindigde, had 90.000 dollar extra geschonken.

Vanuit de overblijvende landen wordt aangedrongen op een uitgebreid onderzoek. De uiteindelijke resultaten spreken alle internetpeilingen tegen, ook al kan van dit soort onderzoeken ook niet gezegd worden dat ze helemaal objectief verlopen. De onvrede is echter groot genoeg om een onderzoek naar de organisatie in te stellen. Of dit ook daadwerkelijk zal gebeuren, is nog niet geweten.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018