Excite

Donkere baby voor blank lesbisch koppel

Een blank lesbisch koppel was behoorlijk verrast toen in 2002 hun kindje geboren werd. Zij hadden voor de verwekking het zaad van een blanke vriend gebruikt. Een administratieve fout zorgde er echter voor dat het plan niet helemaal volgens planning verliep.

In het ziekenhuis in Delfzijl werd namelijk niet het zaad van de blanke vriend gebruikt, maar dat van iemand anders. De nog onbekende ‘donor’ bleek donker te zijn, net als het baby’tje. Omdat het koppel graag wil weten wie dan de vader van hun kindje is, zijn ze naar de rechter gestapt. Zij willen dat die de gynaecoloog dwingt om informatie te verstrekken die hen naar de biologische vader kan leiden.

Afgelopen donderdag was het tijd voor de zitting. De advocaat van het stel, Martin de Witte, meent dat het recht voor het kind om te weten wie zijn vader is zwaarder dan het beroepsgeheim waar de dokter mee te maken heeft. Het ziekenhuis denkt daar anders over. Hoewel het ziekenhuis schuld erkend heeft en de ouders na een onderzoek van de Gezondheidszorg zelfs een schadevergoeding heeft betaald, blijkt het verkrijgen van informatie over de vader onmogelijk.

Het ziekenhuis zelf heeft geen gegevens over de donor en de gynaecoloog wil niet praten. Daarom hebben de ouders zowel het ziekenhuis als de gynaecoloog voor de rechter gedaagd. Zij zijn er, net als hun advocaat, van overtuigd dat er vaker fouten gemaakt worden in het ziekenhuis.

Afbeelding: Flickr account foundphotoslj

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020